Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Dr. Ozan Bitik ile Yüz Estetiği Üzerine…

Hemostatik Ağ (Hemostatic Net) Nedir?

Hemostatik ağ, yüz germe ameliyatının bitişinde deriyi alttaki yumuşak dokulara sabitleyen bir dikiş sistemidir. Derinin üzerinden bir dikiş ağı örüyoruz. Bu ağ, derinin altındaki potansiyel boşluğun kapanmasını sağlar.

Yüz germe ameliyatında dokuları zeminden kaldırdığımızda bir potansiyel boşluk (cep) oluştururuz. Bu alanın içerisinde ameliyattan sonra kan toplanabiliyor. Ameliyattan sonra derinin altında kan toplanması, yüz germe ameliyatının en sık görülen komplikasyonlarından birisidir. Literatürde %7-12 arasında belirtilen bir sıklığı vardır. Bu komplikasyona hematom denir; Latince "kan kitlesi" anlamına gelir. Tatsız bir durumdur çünkü hastanın apar topar ameliyathaneye geri dönmesine yol açar. Kanamayı boşaltmazsanız, deri dokusunun kan dolaşımı bozulabilir ve doku kayıpları oluşabilir. İçerideki kan enfeksiyona zemin hazırlayabilir. En iyi ihtimalle hasta 6-12 hafta şiş ve mor dolaşır.

Hemostatik ağ, hematom oluşum oranını %1-2 düzeyine kadar azaltır. Dikiş ağının altında bir kanama olsa bile bu kan genişleyemez. Hemostatik ağ tarafından tutulan kanamaları ameliyattan sonraki sabah, yatak başında ince bir kanül ile yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Yüz gençleştirme alanında son 10 yılın en önemli gelişmesi diyebilirim.

 

 

Dikişler 2-3 gün kadar kalıyor, daha sonra alıyoruz.
Dikişlerden geriye hafif basınç izleri kalıyor ancak bunlar 2-3 haftada kendiliğinden kayboluyor, yani kalıcı bir dikiş izi söz konusu değil.

Hemostatik ağ koyduğumuz zaman dren kullanmamıza gerek kalmıyor. Dolayısıyla hastayı ameliyattan sonra dren koyma ve dren çekme zahmetinden de kurtarmış oluyoruz.

Tekniğin en önemli dezavantajı, ilk 2-3 gün yüzde timsah derisi veya balık ağı gibi nahoş bir görünüm oluşturmasıdır. Bu görünüm, zaten hastaya giydirdiğimiz korsenin altında kamufle oluyor.

Bu uygulama 2020 yılının başlarında ortaya çıktı ve dünya genelinde yüz cerrahları arasında hızla popüler hale geldi. Bugüne kadar 400’ün üzerinde vakada kullandım ve yüz germe ameliyatındaki vazgeçilmezlerimden biri haline geldi.

Teknik hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sevgiyle kalın,
Güzel kalın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yüz Yogası: Plastik Cerrahlar Ne Diyor?

Yüz yogası olarak nitelendirilen bir dizi sistematik germe tekniği ve mimik kası egze…

Devamını Oku
Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Yüzümün Çok Gergin Olması Normal mi?

Yüzümün gergin olacağını biliyordum ama bu kadarı normal mi? Bu gerginlik ne kadar sü…

Devamını Oku
Yüz Germe Sonrası Ağrı ve Rahatsızlık Hissi

Yüz germe ameliyatı ağrılı bir işlemdir. Yüz germe ameliyatının ağrısız olduğunu iddi…

Devamını Oku